یکی از رایج ترین درمان ها در زمینه دندان درد و حوزه دندان پزشکی انجام عصب کشی دندان است. این درمان در حساس ترین ناحیه یعنی ریشه دندان ها انجام می شود. از همین جهت این درمان نیاز به مراقبت های زیادی دارد و باید با دقت این نکات رعایت شوند. در این مقاله به بررسی کامل مراقبت های قبل و بعد عصب کشی دندان می پردازیم.
بدن بیمار پس از انجام عصب کشی از نظر جسمی در سلامت کامل خواهد بود اما باید بدانید که بدن در موقعیت خاص قرار دارد زیرا در حال طی کردن یک دوره بهبودی می باشد. اگر از مراقبت های بعد از عصب کشی اطلاع داشته باشید این موضوع کمک می کند بهتر از این دوره نقاهت عبور کنید و نتیجه بهتری را از این درمان دریافت کنید تا حس خوبی بعد از عصب کشی دندان را تجربه کنید.
نکات مراقبتی بعد از عصب کشی دندان
رعایت کردن این نکات موجب این می شود که بیمار راحت تر دوره نقاهت را طی کند و همچنین درمان بهترین نتیجه را داشته باشد. از مهم ترین نکات مراقبتی که پزشکان ان ها را توصیه می کنند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مصرف نکردن مواد غذایی جویدنی و اشامیدنی در زمان بی حسی، در این زمان امکان گاز گرفتن کناره های دهان یا زبان وجود دارد از همین جهت بیمار را از خوردن و آشامیدن منع می کنند.
- استفاده از نخ دندان از مهم ترین مواردی است که پزشک به آن اشاره خواهد کرد. در برخی موارد عصب کشی همراه با پانسمان است که در این موارد با محدودیت هایی همراه هستیم.
- استفاده از مسواک به صورت مرتب پس از هر وعده غذایی همانند نخ دندان بسیار با اهمیت است و باید به صورت مرتب انجام شود. همان طور که برای استفاده از نخ دندان به آن اشاره کردیم در عصب کشی دندان همراه با پانسمان با محدودیت همراه هستیم.
- در صورتی که عصب کشی شما با پانسمان همراه بود برای از بین رفتن بخشی از آن نگران نباشید و در صورتی که پانسمانتان از محلش خارج شود نیاز است به دندان پزشک خود مراجعه نمایید.
- عدم استفاده از خوراکی و مواد غذایی سفت پیش از ترمیم دندان، عموما بین عصب کشی و ترمیم کامل دندان فاصله زمانی وجود دارد که پیش از تکمیل درمان و ترمیم دندان باید مراقب باشید از مواد غذایی سفت استفاده نکنید.
- در اولین روز پس از عصب کشی دندان بهتر است به صورت نیم خیز استراحت کنید تا فشار خون در سر و گردن کم تر باشد.